Over ons

Onze visie

een gezonde geest in een gezond lichaam – mens sana in corpore sano

Deze van oudsher gekende uitspraak dragen wij hoog in het vaandel, zowel voor onze patiënten als voor onszelf.

Hierdoor gaat onze aandacht uit naar zowel preventie (het voorkomen van ziekte) als naar curatie (het genezen van ziekte).

Onze visie op geneeskunde tracht de totale patiënt te omvatten, gezien zijn bredere context van thuissituatie en professioneel functioneren.

Als opleidingspraktijk dragen we het label van kwaliteit. Dit kunnen we alleen behouden door bij te blijven met de laatste nieuwe medische inzichten.

Dit alles streven we na met ons deskundig en gemotiveerd team.

Ons team

Vanessa, praktijkassistente, beantwoordt al uw vragen na overleg met ons.

Dr. Meynendonckx studeerde af aan de UIA (Antwerpen) in 2005 en genoot haar opleiding bij Dr. Boons tot 2007.

Dr. Boons studeerde af aan de KUL (Leuven) in 1991 en stichtte de praktijk in 1994 nadat hij 3 jaar ervaring had opgedaan in binnen- en buitenland (universitair project). Hij is aangesteld door de universiteit als praktijkopleider en voldoet hiervoor aan extra kwaliteitsnormen. Ook is hij academisch consulent. Hij behaalde ook zijn diploma aggregatie en gaf les aan de Katholieke Hogeschool Kempen.

Mevr. Iolanda Brocken waar u terecht kan voor medische voetverzorging. Meer info of een afspraak? 0472/335643

 

Wij hebben gekozen voor een multidisciplinaire groepspraktijk omdat dit toekomstgericht en efficiënt is. De praktijk is bijzonder toegankelijk, heel het jaar open tijdens werkdagen, geen sluitingsdagen. Wij werken uitsluitend op afspraak.


Onze praktijk

Interuniversitaire opleidingspraktijk

Deze huisartsenpraktijk is officiëel erkend door de Federale Overheidsdienst van Volksgezondheid en is aangesteld door het Interuniversitair Centrum voor huisartsenopleiding (Icho) als opleidingspraktijk.

De Huisarts in opleiding (haio) is een gediplomeerd arts die zich twee jaar specialiseert in de huisartsgeneeskunde in één of meerdere aangestelde opleidingspraktijken.

De haio is betrokken bij alle activiteiten van deze praktijk en overlegt dagelijks met de praktijkopleider. Op deze manier blijft uw huisarts permanent op de hoogte van uw situatie en wordt uw gezondheid optimaal verzorgd.

Een haio werkt aan dezelfde (terugbetalings) tarieven als uw huisarts zelf. Een opleidingspraktijk wordt voortdurend aangemoedigd om alle recente ontwikkelingen in de huisartsgeneeskunde en in de opleidingstechnieken mee op te volgen. De aanwezigheid van een haio betekent dan ook vaak een garantie voor een nog betere en meer professionele dienstverlening aan alle patiënten van deze praktijk.